pro arte
international management 
LEIF OVE ANDSNES - PIANO
(Scandinavia)
.

 

HOME | CV | BIOGRAFI | PHOTO | LINKS | www.andsnes.com

BIOGRAFI

The New York Times har kalt Leif Ove Andsnes "en pianist med overlegen eleganse, kraft og innsikt" . Med sin imponerende teknikk og tolkninger har han høstet anerkjennelse verden over. Wall Street Journal har kalt ham "en av mest begavede musikere i sin generasjon." Han gir konserter i verdens ledende konsertsaler og med de fremste orkestre, foruten å være en aktiv plateartist. Som ivrig kammermusiker, var han kunstnerisk leder for Risør Kammermusikkfest i nesten to tiår, og musikalsk leder av Californias 2012 Ojai Music Festival.

Beethovens musikk står sentralt i Andsnes’ arbeidsprogram fra 2012 av og fremover , med konserter og innspillinger. I september 2012 slapp Sony Classical den første innspillingen i«The Beethoven Journey», hvor han leder Mahler Chamber Orchestra fra klaveret i Beethovens første og tredje klaverkonserter. Spilt inn live i Praha, er albumet hjørnesteinen i et 3-års prosjekt med samme navn der han fremfører og spiller inn alle fem Beethovens klaverkonserter med MCO, så vel som å spille dem med mange andre topp ensembler og dirigenter.

"The Beethoven Journey" vil kulminere i 2014-15 sesongen, da Andsnes og MCO vil gjenforenes med "full syklus-Beethoven"- residenser i Nord-Amerika, Europa og Asia.

Leif Ove Andsnes gjør nå plateinnspillinger eksklusivt for Sony Classical. Hans tidligere diskografi omfatter mer enn 30 plater for EMI Classics - solo, kammer- og konsertutgivelser, mange av dem bestselgere. Han har blitt nominert til åtte Grammy og tildelt mange internasjonale priser, inkludert fem Gramophone Awards.

Han er professor ved Norsk Musikkhøgskole i Oslo og medlem av Kungliga Svenska Akademin. I 2002 ble han utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Våren 2014 gir han bl.a. recitaler med barytonen Matthias Goerne i London, Oslo,Paris og Stockholm, spiller Beethovens 5. Klaverkonsert med Det Norske Kammerorkester i Tønsberg, Oslo, Gøteborg og Hamar. Med Helsinki- og London Filharmonien, Svenska Kammarorkestern og Mahler Chamber Orchestra. Han turnerer også med Beethoven Sonater i Europa og USA og kommer til Festspillene i Bergen med Mahler Chamber Orchestra og Beethovens 5 klaverkonsert.

www.andsnes.com

www.facebook.com/LeifOveAndsnes

twitter.com/LeifOveAndsnes


Kjell Wernøe - Director  - Vardesvingen 92F, N-5141 Bergen - Fyllingsdalen, Norway
Tel: + 47 95 14 00 74 | E-mail: proarte@online.no
Member of International Artist Managers Association - IAMA